Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielkie zmiany w World of tanks!

Kenway.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Studio Wargaming.net poinformowało, że do końca 2014 roku w grze World of Tanks zostaną wprowadzone poważne zmiany. Będą miały one związek przede wszystkim z poprawieniem oprawy graficznej, zwiększeniem realizmu rozgrywki i dodaniem Bitew Historycznych. Niestety, nie wiadomo, kiedy dokładnie twórcy zaczną implementować nowości.

76159220.jpg

World of Tanks pamiętników twórców - zmiany w fizyce i grafice gry (PL) [1:56]
Pierwszy z cyklu materiałów video prezentujących zmiany, jakich doczeka się World of Tanks w 2014 roku. Ten odcinek poświęcono tematowi modyfikacji silnika graficznego i fizycznego gry.

Wygląda na to, że konkurencja w postaci dodatku Wojska Lądowe do War Thunder odcisnęła piętno na World of TanksTwórcy ze studia Wargaming.net ogłosili bowiem, że ich najpopularniejsze dzieło doczeka się w tym roku solidnych modyfikacji. Obejmą one przede wszystkim oprawę graficzną (z bardziej szczegółowymi modelami i teksturami wyższej jakości) oraz model fizyczny, tak aby zwiększyć realizm zabawy. Nowości nie ominą również trybów rozgrywki. Producent będzie na bieżąco prezentował poszczególne zmiany poprzez wypuszczanie kolejnych dzienników dewelopera – pierwszy z nich, przedstawiający ogólnie plany wobec omawianej pozycji, znajdziecie powyżej. Niestety, nie wiadomo, kiedy World of Tanks zacznie otrzymywać wspomniane modyfikacje.
76506712.jpg

Dzięki zmianom planowanym na ten rok podobne konfrontacje w World of Tanks mogą wyglądać znacznie ciekawiej niż dotychczas.

Co przyniesie rok 2014 w World of Tanks?

• Lepszą oprawę graficzną
  • Bardziej zaawansowany model fizyczny (dzięki silnikowi Havoc)
  • Bitwy Historyczne
  • Ufortyfikowane terytoria w Wojnach Klanów
  • Nowe czołgi

Zagłębmy się w szczegóły planowanych innowacji. W dużej mierze będziemy je zawdzięczali zastosowaniu silnika Havoc, który będzie oddziaływał zarówno na czołgi, jak i na środowisko. W przypadku pojazdów doczekamy się między innymi zwiększenia liczby części podatnych na zniszczenie, dynamicznej pracy zawieszenia, oddzielnego modelowania i animowania każdego elementu gąsienic, a także efektu tzw. „wolumetrycznego ognia” po oddaniu strzału. Z kolei na polach bitew uświadczymy większy wpływ graczy na otoczenie – na przykład nic nie będzie stało na przeszkodzie, by przejechać przez mur, rozbijając go na kawałki, czy częściowo zawalić budynek wystrzelonym pociskiem. Ponadto twórcy pracują nad wprowadzeniem zmiennych warunków atmosferycznych, które ograniczą widoczność.
Kolejną dużą nowością stanie się dodanie Bitew Historycznych. Co ciekawe, twórcy nie będą silili się na zachowanie symetrii w starciach tego typu, toteż może się zdarzyć, że w polu spotka się na przykład 20 czołgów T-34 przeciwko 5 Tygrysom. Zmiany nie ominą również Wojen Klanów – każdy klan otrzyma siedzibę w postaci ufortyfikowanego regionu ze skarbcem w jego sercu. Gracze będą mogli nawzajem atakować swoje terytoria, aby walczyć o zgromadzone bogactwa. Rzecz jasna, nie zabraknie także nowych pojazdów, lecz według wszelkiego prawdopodobieństwa aktualizacji tego rodzaju będzie mniej niż dotychczas.
76506727.jpg

Jakość tekstur ma wzrosnąć 3 lub nawet 4 razy.

”To będzie prawdziwie rewolucyjny rok dla gry” – powiedział Mike Zhivets, producent World of Tanks. – „Zmiany zaplanowane na rok 2014 dotykają samego rdzenia produkcji, a każda z nich wpłynie na to, jak widzi się i odczuwa rozgrywkę, wynosząc doświadczenie płynące z walki czołgów na zupełnie nowy poziom realizmu i imersji.”

Przypomnijmy, że ostatnia aktualizacja do omawianego tytułu nosiła numerek 8.11 i została wprowadzona w Europie 11 lutego bieżącego roku, wzbogacając zabawę o tryb Konfrontacji. Jednocześnie był to ostatni patch z serii 8.xx, toteż niewykluczone, że wraz z rozpoczęciem następnej linii, 9.xx, zaczniemy otrzymywać wymienione wyżej innowacje.

Jeżeli chcesz sprawdzić, jak w chwili obecnej prezentują się popularne "tanki", zapraszamy do odwiedzenia strony World of Tanks w dziale Multigier. W tymże dziale możesz przetestować nie tylko tytuł studia Wargaming.net, ale również jej konkurenta, czyli wspomnianą wyżej produkcję War Thunder, która już wkrótce zostanie wzbogacona o walki czołgowe.

Zrodlo - Gry-online

TONV8iZ.png

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować wypowiedź jednego z wypowiadających się w tym temacie.

,,Cóż, zapowiada się wiele ciekawych rozwiązań co popieram bardzo. Martwię się jednak co będzie z wymaganiami. Jeszcze lepsza fizyka to o wiele więcej obliczeń dla procesora, więcej detali graficznych + zmienne warunki pogodowe to kolejne obciążenia dla procesora graficznego. Ostatnie optymalizacje pokazują, że wciąż można z tego kodu jeszcze więcej wyciągnąć ale wszystko też ma swoje granice rozsądku. Na polu rywalizacji sieciowej czołgów WArgaming.net nie ma konkurencji i pokazuje, że jeszcze wiele przed nami. Ma w tym oczywiście zasługę Gaijin Enterneiment, które zachęca do jeszcze większego (i szybszego) rozwoju WoT - oby tak dalej!''

Teraz mam problemy z płynnością w grze co znaczy wpływa na wydajność, a co dopiero będzie po wprowadzeniu tylu zmian.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować wypowiedź jednego z wypowiadających się w tym temacie.

,,Cóż, zapowiada się wiele ciekawych rozwiązań co popieram bardzo. Martwię się jednak co będzie z wymaganiami. Jeszcze lepsza fizyka to o wiele więcej obliczeń dla procesora, więcej detali graficznych + zmienne warunki pogodowe to kolejne obciążenia dla procesora graficznego. Ostatnie optymalizacje pokazują, że wciąż można z tego kodu jeszcze więcej wyciągnąć ale wszystko też ma swoje granice rozsądku. Na polu rywalizacji sieciowej czołgów WArgaming.net nie ma konkurencji i pokazuje, że jeszcze wiele przed nami. Ma w tym oczywiście zasługę Gaijin Enterneiment, które zachęca do jeszcze większego (i szybszego) rozwoju WoT - oby tak dalej!''

Teraz mam problemy z płynnością w grze co znaczy wpływa na wydajność, a co dopiero będzie po wprowadzeniu tylu zmian.

A czemu do cholery każdy martwi się tylko o graczy ze słabym sprzętem co z tymi z dobrym?Oni się nie liczą.Bardzo dobrze,że wprowadzają modele HD gdyby nie te płacze graczy ze słabymi kompami to już dawno byśmy nie grali na średniowiecznej grafice.Wiem,że zaraz każdy wyskoczy z tekstami "ale nie każdego stać" no to cóż jak masz rodziców,którzy mogą Ci pieniądze dać to się postaraj i zrób coś pożytecznego, a jeśli nie to może sobie odpuść i pozbieraj na nowego kompa.

Opublikowano

A czemu do cholery każdy martwi się tylko o graczy ze słabym sprzętem co z tymi z dobrym?Oni się nie liczą.Bardzo dobrze,że wprowadzają modele HD gdyby nie te płacze graczy ze słabymi kompami to już dawno byśmy nie grali na średniowiecznej grafice.

Potwierdzam. Kiedy zrobią już dobrą grafikę powinni się zająć na dobrę optymalizacją do czasu gdy zmienią się standardy. A jak się ma słaby komputer to oczywistym jest że nie powinno się oczekiwać płynnego działania nowych gier, tylko zaakceptować fakt że podwyższa się poziom grafiki, a razem z nim wymagania. Gry będą chodzić na coraz niższych ustawieniach, trzeba będzie szukać fanowskich sposobów optymalizacji, aż w końcu rozlegnie się płacz że gra nie działa. I trzeba będzie w końcu kupić nowy komp. Ponieważ nie ma co oczekiwać że na starym kompie pójdą najnowsze gry - a gra MMO wydana w 2011(np.) która cały czas dostawała update'y do grafiki to gra z 2014, nie 2011.

Opublikowano

Jeśli teraz mój komputer ma z wotem problemy, a BF4 smiga na ultra, to co będzie po zmianach? Mogliby zrobić optymalizacje, ale do niej niestety potrzebny jest nowy silnik graficzny. Havok nie jest silnikiem graficznym i nie zwiększy optymalizacji. Jest w WoT będzie pracował jako silnik FIZYCZNY, umożliwi oderwanie wież, zburzenie budynków. Oprócz optymalizacji potrzeba jeszcze jednego. Modernizacji serwerów! Bo to co się teraz dzieje to śmiech na sali. Lagi, wywalanie z gry, crashe. Jak ostatnio graliśmy klanówkę, to wywaliło naszą drużynę, zostały dwie osoby. Wejść spowrotem udało się tylko kolejnym trzem. Skończyło się na tym, że u przeciwnika też wypadło 8 osób.

Opublikowano

Jeśli teraz mój komputer ma z wotem problemy, a BF4 smiga na ultra, to co będzie po zmianach? Mogliby zrobić optymalizacje, ale do niej niestety potrzebny jest nowy silnik graficzny. Havok nie jest silnikiem graficznym i nie zwiększy optymalizacji. Jest w WoT będzie pracował jako silnik FIZYCZNY, umożliwi oderwanie wież, zburzenie budynków. Oprócz optymalizacji potrzeba jeszcze jednego. Modernizacji serwerów! Bo to co się teraz dzieje to śmiech na sali. Lagi, wywalanie z gry, crashe. Jak ostatnio graliśmy klanówkę, to wywaliło naszą drużynę, zostały dwie osoby. Wejść spowrotem udało się tylko kolejnym trzem. Skończyło się na tym, że u przeciwnika też wypadło 8 osób.

Będzie optymalizacja ;) Z serwerami były problemy, ale zauważ że już ich nie ma, a w zamian za te błędy otrzymaliśmy dzień konta premium. 

Opublikowano

Póki co wargaming poprawia wyłącznie grafikę nie zauważając graczy z gorszymi komputerami . Kupiłem nowy komputer pare miesięcy temu ale sam musiałem męczyć się na minimalnej grafice . Dużo graczy sie na to skarży więc może coś wkońcu ruszy z tym uoptymaleniem rozgrywek ;)

4CMc4yo.png

Opublikowano

Póki co wargaming poprawia wyłącznie grafikę nie zauważając graczy z gorszymi komputerami . Kupiłem nowy komputer pare miesięcy temu ale sam musiałem męczyć się na minimalnej grafice . Dużo graczy sie na to skarży więc może coś wkońcu ruszy z tym uoptymaleniem rozgrywek ;)

nie wiem czy wiesz, ale w 9.0 mają poprawić optymalizacje dla słabych komputerów ;) Jak kupiłeś komputer za 800zł, to się nie dziw że grasz na minimalnych. Za 2k można kupić kompa do gry na ultra.

Opublikowano

Bazarek?

A na serio to głupotą jest kupowanie nowego kompa który ledwo uciąga gry na minimalnych.

Opublikowano

A czemu do cholery każdy martwi się tylko o graczy ze słabym sprzętem co z tymi z dobrym?Oni się nie liczą.Bardzo dobrze,że wprowadzają modele HD gdyby nie te płacze graczy ze słabymi kompami to już dawno byśmy nie grali na średniowiecznej grafice.Wiem,że zaraz każdy wyskoczy z tekstami "ale nie każdego stać" no to cóż jak masz rodziców,którzy mogą Ci pieniądze dać to się postaraj i zrób coś pożytecznego, a jeśli nie to może sobie odpuść i pozbieraj na nowego kompa.

Widze nowy na mpc więc prosze o ogarnięcie czterech liter , jak chcesz sie zalić to wypad na forum główne gry .

Optymalizacja dla słybszych jest potrzebna bo nie każdy ma nowego kompa a też chce graci wydawać pieniadze na gre/gry i dzięki temu WG woli pomóc słabszym niż wprowadzać modele HD które tylko zwiększaja wage gry .

Core i5 3.0 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 3 GB (GeForce GTX 660 lub lepsza), 30 GB HDD, Windows Vista(SP2)/7/8

To są wymaganiea BF4 więc nie pierdol że ci sie tnie wot ja na słabszym sprżecie :

Athlon X2 Radeonie 512 i 2 gb ramu mam 30-40 fps ...

Takie bajki rodzicom opowiadaj ...

Bazarek czy sam go wystrugałes ? sosna czy lipa ?

Już jest taki teamt na forum .... na cholere 2 ? Jugnes gdzie jestes ...

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...